PROFIL

Profil de productie

Profilul de productie ( fabricarea de carburanti si lubrifianti ) al Rafinariei Steaua Româna de-a lungul timpului a cunoscut transformari diverse.

În perioada interbelica rafinaria a cunoscut o dezvoltare impetuoasa si a dispus de tehnologii de avangarda, ceea ce i-a permis sa aiba un profil de productie diversificat, orientat cu precadere catre carburanti, uleiuri pentru motoare, uleiuri industriale si produse speciale.
Dupa al II - lea razboi mondial , nu s-a mai atins capacitatea antebelica de prelucrare a titeiului.

Politica de investitii total dezavantajoasa rafinariei, nu a permis mentinerea sau modernizarea profilului de productie, situatie ce a condus la restrângerea sa, in special in cazul uleiurilor minerale fabricate prin procese poluante .

Astfel , s-a ajuns ca rafinaria sa dispuna de un profil de productie strict limitat de natura si calitatea titeiului si anume a titeiului de tip parafinos , iar produsele fabricate au avut un grad de prelucrare redus.

În prezent, Rafinaria Steaua Romana S.A. este in insolventa, cu Plan de reorganizare aprobat. Obiectivul este de a indeplini prevederile Planului de reorganizare si de a se iesi din insolventa.